Smakrikt, knaprigt hårt bröd – utmärkt för den som tränar!

Det är gott att äta hälsosamt! Att hårt bröd kan vara så underbart gott är fantastiskt – för hälsan! Låt knäckebröd bli en del av din frukost, om du tränar mycket är det definitivt ett vinnande koncept. Ibland är det svårt när den riktigt hälsosamma maten inte alltid är toppengod – men detta måste vara en jackpot!

Det hälsosamma hårda brödet

Det allra godaste hårda brödet är, och har alltid varit, Wasa knäckebröd – det kommer i flera smaker. Det finns grovt där man riktigt känner fibrerna i munnen och det finns tunt och hårt som krasar mellan tänderna så där gott och knaprigt! Men låt oss inte glömma det superläckra surdegsknäcket – mums! Och för den som tränar är detta en utmärkt källa till fibrer. Väljer du exempelvis knäckebröd med fullkornsråg till frukost mår kroppen bra och du blir inte hungrig på en gång – detta har konstaterats vid en studie som forskare på Sveriges Lantbruksuniversitet har genomfört.

Wasa knäckebröd – ett gediget recept

Wasa knäckebröd har funnits i mer än 100 år. Det har alltid varit ett naturligt bröd med få ingredienser och en filosofi att inte krångla till det. Smaken ska vara fyllig och enkel. Huvudingredienserna är rågmjöl, salt, vatten och jäst. En ny medlem har just dykt upp i den gedigna knäckebrödsfamiljen – det är det tunna och goda havreknäcket Tunn havre som man spetsat med havreflingor och havssalt. För den som tycker om ett lite tunnare bröd är detta mycket gott och har en smakfull gyllenbrun färg.

Sportig frukost med knäcke!

Ibland kan man vakna på morgonen och vara sugen på knäckebröd med ost. Brödet är mycket gott med ost och papperstunna tomatskivor ovanpå. Det krasar gott och fylligt i munnen samtidigt som tomatskivorna ger en lite saftig smak. Om du tycker om kanel är Wasas kanelknäcke ett helt underbart bröd. Det är lite tjockare, men ändå inte för hårt och mycket smakrikt. Detta bröd passar med leverpastej – välj en bredbar, gärna med gurka i. Smakerna blandar sig utmärkt och tillsammans med en kopp te är känslan fulländad. Om du önskar gröt eller yoghurt till frukosten går det också bra att matcha till. Wasa har ett mycket gott rutbröd som heter Falu rågrut. Man kanske inte ska rekommendera att ta sönder brödet men att smula ner detta i yoghurt eller fil smakar jättebra. Rågrut har en lite mer neutral smak men är ändå fylligt och när det blandas med filen tränger rågsmaken igenom. Gott!

Och det bästa av allt är att en sådan frukost är perfekt för den tränande personen. Kombinationen med Wasa knäckebröd och leverpastej ger lite extra proteiner. Det finns många olika sorters bröd att välja mellan, smaken alltid lika väldefinierad!