Vårda huden efter träningen

Det är härligt att träna och även bra för din hud. Det är ändå klokt att vårda den lite extra med skön och anpassad hudvård. Då behåller du hudens spänstighet och får ett naturligt fräscht utseende.

Satsa på hudvård

Oavsett om du tränar mycket eller lite är det viktigt att du vårdar din hy. Att du smörjer in både ansiktet och kroppen med vårdande krämer utan en massa onödiga ingredienser. Satsa på så naturligt som möjligt, men utgå samtidigt också från vetenskap och ny teknik. I laboratorier forskas det fram nya krämer som verkligen kan hjälpa din hy. Men hudvården ska samtidigt inte vara skadligt vare sig för dig eller omvärlden. Ett bra märke att satsa på är Babor som har hudvård för alla slags hudtyper. Oavsett vilken hudproblem som du har, så har Babor en välfungerande produkt för dig. Babor har sitt säte i Tyskland och samarbetar med olika universitet när de på sina egna institut tar fram nya hudvårdsprodukter. Förutom att de satsar på vetenskap, så bryr de sig om miljö och klimat. 80 procent av deras krämer är bara naturliga ingredienser. På Hudapoteket kan du köpa Babor online och du kan enkelt hitta den hudvårdsserie eller kräm som du behöver.

Träning

Att träna är inte bara bra för din kropp: det är även välgörande för din hud. Huden är kroppens största organ. När du tränar blir du både piggare och får fräschare hud. Du blir helt enkelt snyggare utav att träna, inte bara för att du får fler muskler, utan även för att din hy mår bra. Du ser frisk och stark ut. Samtidigt tär också träningen på huden. Särskilt om du tränar utomhus året om. Din hud utsatts för solens strålar, vind, regn och kyla. Du mår fysiskt bra av det, samtidigt behöver huden lite extra omvårdnad. Även att träna inomhus har inverkan på huden. Det är vintertid och du går från minusgrader utomhus, in i en varm träningslokal. Sedan tränar och svettas du intensivt. Det är en rejäl omställning för huden. Du bör vårda din hy med sköna ansiktskrämer och kroppskrämer så att den behåller sin lyster. Förutom att det är härligt att få smörja in sig med en fräsch lotion efter duschen när du avklarat ett rejält träningspass.

Rengör huden dagligen

Det är oerhört viktigt att du dagligen rengör din hy och låter den vila. Det är många tjejer som tränar med smink. Helt förståeligt, då du är ute bland folk när du är på gymmet eller tränar tillsammans med andra. Samtidigt är det bättre för din hud om du inte använder smink. Smörj in dig med en skön kräm och försök att använda så lite smink som möjligt under träningspassen. Det är också viktigt att du alltid rengör din hy på kvällen. Vare sig du använder smink eller inte. Under dagen har din hud utsatts för kemikalier, både inomhus och utomhus. Genom att rengöra huden blir den spänstigare och risken för att smink fastnar i de fina linjerna minimeras markant. Babor har utvecklat rengörningskrämer för alla hudtyper. Det smartaste är att köpa en hudvårdsserie med både krämer och rengöring som samverkar på bästa sätt.