Träning och hudvård

Regelbunden träning har en föryngrande effekt på huden. Du kan dessutom få en piggare hudton och minskad acne om du efter träningen vårdar huden. Investera i bra hudvårdsprodukter för att ge huden det den behöver både före och efter träningen. Ett hudvårdsmärke som erbjuder riktigt bra kvalitetsprodukter är Clarins som har produkter till alla hudtyper och åldrar. De ligger i framkant när det kommer till utveckling inom hudvård och förutom hudvård har de även ett komplett makeupsortiment.

Tvätta ansiktet ordentligt efter träningspasset

Träning är bra för hela systemet och ger positiva effekter på huden. Träning sätter igång blodcirkulationen vilket gör att näringstillförseln till huden blir bättre. Det finns studier som visar att träning inte bara bromsar åldrandet av huden utan även har föryngrande effekter. Men när du tränar svettas du och porerna vidgas vilket gör att smuts och olja kommer ut i ansiktet. Blandningen av svett, olja och smuts som ligger på hudytan efter träningspasset bör du ta bort innan det sjunker tillbaka och täpper igen porerna. Tilltäppta porer kan skapa problem. Om du dessutom använder smink när du tränar kan problemen bli större om du inte rengör huden direkt efter träningen. Om du inte har tillgång till vatten kan rengöringsservetter vara ett bra alternativ. Tänk på att inte använda för varmt vatten, det kan nämligen torka ut huden och ge irriterad och stram hy.

Drick mycket vatten

Använd bra rengöringsprodukter när du har tränat och ta helst bort sminket i ansiktet innan du börjar träna. När du har rengjort huden smörjer du in den med en dagkräm som återfuktar och skyddar huden. Att använda en peeling lite nu och då för att rengöra lite extra är bra. Att dricka mycket vatten före, under och efter träningen hjälper till för att rena och återfukta hyn. Vätskebrist kan göra att huden ser glåmig ut och du kan få torrhetsrynkor.

Tänk på bakterierna som finns på gymmet

När du tränar är ett tips att inte ta dig själv i ansiktet allt för mycket. Om du använder redskap och utrustning som andra också använder är risken stor att du får bakterier på händerna som du sedan överför till ansiktet vilket är direkt dåligt för hyn.