Börja träna

Har du gjort det igen? Sett dig själv i spegeln och dyrt och heligt lovat att nu, nu ska du komma igång och träna på allvar. Vem har inte gjort det både en och två gånger. Ibland är det svårt att komma igång med träningen men precis som med allt annat är det jobbigast i början.

Men hur ska man nu ta sig upp ur soffan och komma igång? Det är ju så bekvämt där i soffhörnet. Ett bra tips är att skaffa en engagerad träningskompis. Eller varför inte gå med i en förening? Det är oftast lättare att komma iväg när du riskerar att göra någon besviken om du stannar hemma.

Nästa tips är ett ganska självklart sådant men något man ändå gärna glömmer bort. Gör sådant som du tycker är roligt! Testa olika saker och försök hitta på någonting annat som du gillar. Idag finns uppsjöar av träningsformer. Den ena roligare än den andra. Kanske gillar du att dansa? De flesta gym erbjuder idag någon form av dansinspirerat pass, dessutom kör de ibland prova-på pHealthy lifestyle concept with diet and fitnessass för den som bara vill testa. Passa på när du ser något erbjudande och prova. Är det inget för dig så har du i alla fall inte lagt ut en massa pengar i onödan.

Sätt upp vettiga mål. Om du inte sprungit en meter under de senaste tio åren så kommer du inte kunna springa ett maraton om någon månad heller. I alla fall inte utan att riskera att skada dig och därmed förstöra allt det goda arbete du gjort hittills. Skynda långsamt är en bra devis. Du blir dessutom mer motiverad om du sätter upp mindre delmål som du faktiskt klarar av att uppnå inom rimlig tid. Sätt dessutom en tidsgräns för ditt mål för att öka motiveringen ytterligare.

Och så slutligen. Ta hand om dig själv. Se till att få tid till avslappning och vila. Ät ordentligt. Det finns åtskilliga sidor på nätet med inspiration och recept som till exempel matklubben.nu. Här hittar du massor av recept oavsett om du äter GI, LCHF eller enligt viktväktarna.