Finn din träningsstil

Smaken är som baken; vissa älskar köttbullar och andra lax, många headbangar till Metallica och andra buggar till Elvis. Vare sig det handlar om musik, färg, konst, mat, aromer, semesterdestinationer, litteratur eller studier har vi alla helt olika tycke och smak! Det är ju en av anledningarna till att världen är så härlig – det vore ju tråkigt om alla vore exakt lika.

Så varför skulle det vara annorlunda med träning? Det finns absolut inget som säger att alla måste gilla att lyfta skrot eller att dansa tango, och det finns ingen regel som säger att man måste föredra tennis framför bergsklättring. Vi är alla olika och detta gäller i livets alla skeden!

Det finns dock en sak som vi alla har gemensamt och det är att vi mår bättre både fysiskt och psykiskt av att träna. Hälsofördelarna är enorma och det finns ingen läkare som någonsin skulle bestrida detta. Man får starkare muskler, blir mer uthållig, får högre metabolism, minskad risk för hjärt- och kärlsjukdomar och man minskar till och med risken för Alzheimers och sömnproblem. Efter ett skönt träningspass kan man ge sig själv en extra härlig behandling med veganska krämer från Indy beauty och känna sig i toppform både inuti och utanpå!

Var aldrig rädd för att prova på

Har du någonsin undrat hur det är att dansa magdans eller att boxas? Har du en dröm om att galoppera till häst genom gröna skogar eller tycker du att det är kul med bollsporter? Mår du bäst av att göra saker i grupp eller på egen hand? Var aldrig rädd för att prova på olika förmer av träning. Vad du än väljer att göra finns det massor med fördelar att se fram emot. Det optimala när det kommer till träning är faktiskt att variera så mycket man kan, då muskler har en tendens att vänja sig och därmed ge mindre resultat. Sätt ett mål om att göra något fysiskt ansträngande tre dagar i veckan till att börja med. Du kan till exempel testa yoga, löpning eller

poledancing.

Snart kommer du att upptäcka att du vill hålla på mer och oftare. Ta en kvällspromenad efter middagen eller lyft matkassarna upp och ner hela vägen från livsmedelsbutiken! Det finns massor av bra och blandade sätt att hålla sig i form på. Gör som

Hollywoodstjärnorna och blanda friskt!

Motivering

För många människor kan det ibland kännas svårt att motivera sig att träna regelbundet, och det är just här som blandade träningsformer verkligen kan ge den variation man behöver för att inte bli uttråkad. Ladda ner favoritmusiken inför gymmet eller löprundan eller lova dig själv en biobiljett om du promenerar 10 000 steg varje dag i en månad. Hitta kompisar som kan utmana och stötta i sociala medier. Det är kul att träna om man bara tar sig tid att hitta det man gillar bäst!