Bra träningsredskap att ha hemma

Det kan finnas många anledningar till att man inte går till gymmet. Kanske hinner man bara inte just den dagen, kanske har man inte tillräcklig motivation att ta sig utanför dörren, kanske man inte trivs i gymmiljön överhuvudtaget. Vid alla sådana tillfällen kan det vara bra att ha vissa träningsredskap hemma, så att man ändå kan få sin dagliga motion.

Det mest grundläggande i träningsredskapsväg, som ändå erbjuder stor variation när det gäller träningen, är en yogamatta. Med en yogamatta kan man utan att få ont i knän, handleder eller rygg göra styrketräningsövningar som kräver att man ligger på golvet, står på knä eller lägger vikt på händerna, till exempel sit-ups, armhävningar och plankan. Yogamattan kan också användas som underlag vid stretchövningar, liksom självklart om man faktiskt vill träna yoga.

Ett bra komplement till yogamattan är en pilatesboll, som är ett utmärkt redskap för alla typer av övningar som ska stärka core-muskulaturen, det vill säga bål, mage och rygg. Förutsatt att man har lärt sig några övningar på pilatesbollen sedan tidigare är det lätt att också göra dem på egen hand i hemmet. De flesta pilatesbollar är uppblåsbara, vilket betyder att man kan släppa ut luften ur dem när man inte använder dem och enkelt stuva undan dem så att de är ur vägen.1280px-ardha-navasana

Ett annat träningsredskap som knappt tar upp någon plats alls, men som kan bidra mycket till att effektivisera styrketräningen, är ett motståndsband. Ett motståndsband är ett brett, cirkelformat band i ett slitstarkt och elastiskt material som kan användas för att göra motståndet tyngre i en mängd olika övningar. Ett annat alternativ är ett par små hantlar, som dock endast kan användas vid övningar för armar och axlar. Båda två är ett bra komplement till träningen när man märker att kroppen börjar vänja sig vid ens vanliga rutin.

Ett bra tillfälle att passa på att köpa alla dessa träningsredskap, om du inte redan har dem, är på Black Friday. Då har nämligen de flesta butiker, både fysiska butiker och e-butiker, reor och erbjudanden av olika slag. Om du vill hitta de bästa erbjudandena inför Black Friday REA ska du gå in på Black-friday.se. Genom att köpa träningsredskapen billigare kanske du också får pengar över till att köpa nya träningskläder, så att du får motivation inför det nya året.