Träning som livsstil


 

Att träna kan betyda olika saker för olika människor, men med den här sajten vill vi ge motivation till dig som vill öka dit välmående genom olika typer av fysiska och mentala träningsmetoder som tillsammans med en Senior man sitting in lotus position doing meditation with group of people in yoga classbalanserad kost kan leda till ett ökat välbefinnande.
Hur får jag in träningen i min vardag och hur mycket plats får den ta? Med ett aktivt liv skapas också ett beroende av att röra på sig och inte sitta still för mycket. Men det är viktigt att pröva sig fram för att känna vad som passar just mig bäst och vad jag vill uppnå. Vill jag bli starkare, uthålligare eller smidigare? Eller vill jag minska stressnivån och samtidigt bli rörligare i kroppen?

Hur börjar man?
Ett enkelt sätt att börja få in träning i sin vardag är att ta sig från A till B genom att cykla eller promenera. Ett löp-pass till eller från jobbet om det är praktiskt möjligt kan också bli en rutin som du till och med kan börja sakna de dagar då du inte springer. En morot kan då bli att anmäla sig till ett mindre löparlopp.

Varianter
En annan ingång till ett hälsosammare liv är en kombination av mental och fysisk träning. Yoga kan till exempel uppfattas som en stillsam träningsform, men kan i vissa varianter vara mycket fysiskt krävande.
Yoga går dessutom att lära sig själv genom olika kanaler på Internet eller DVD:er. Du kan självfallet även gå till någon av alla de yogastudios eller yogapass som idag finns på de flesta gym. Pröva gärna dig fram för att se vilken typ som passar dig bäst. Hathayoga koncentrerar på andningen och olika balansövningar som stärker alla delar av kroppen. Kundaliniyoga kräver inga förhandskunskaper eller speciell vighet då den inte är lika fysiskt krävande utan koncentrerar mer på andlig och mental träning. Ashtanga Yoga är mer fysisk och utgår ifrån den åttafaldiga vägen i den klassiska indiska yogan. För dig som vill bygga på både styrka och kroppskontroll. De flesta gymkedjor har idag yogaklasser, och det ordnas populära yogaresor till resmål världen över.